Modern Zamanda Çocuk Olmak

Ocak 12, 2017

Modern yaşamda hem de metropolitan şehirlerde çocukların haline üzülmemek zor. Ne kadar çok çalıyoruz aslında onların hayatlarından. Çok. Çaldıklarımızın yerine yenilerini koyabiliyor muyuz? Yok. Kendini sokağa atmak isteyen çocuğun oyun ile ruhsal doyum yaşamasına izin versek bile, ne havası ne de suyu ile fizyolojik olarak onları pek te iyi besliyor değiliz. Bunlar yetmezmiş gibi bir de çocuklarımıza, belki de bilinç dışı olarak baskıladığımız ‘’kapasitelerinden fazla performans sergileme’’ beklentisiyle onları daha da büyük bir çıkmaza sokuyor olabiliyoruz. Çocuklar için bol oyun ve kendilerini ifade edebilme alanları yaratmak, onları ergenlik ve yetişkinlik dönemlerinde daha yaratıcı hazırlamamamıza yardımcı olur. Aynı zamanda duygularını doğru alan ve zamanlarda ifade edebilmiş çocuk, yetişkinlik döneminde bastırılanın dışa vurumu ile sıkışıp kalmamış olur.

Psikolog – Buse Tuncay

Beni Duyan Var Mı?Eğitim Disiplinine Uyum Sürecinde Ebeveyn Tutumu